Sprekers

Dhr. Dr. Stephan Peters, Het Voedingscentrum.


Stephan Peters is werkzaam bij Het Voedingscentrum en is manager kennis en kwaliteit.
In deze functie is hij verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwingen van de voorlichting van het Voedingscentrum. Tevens is hij gespecialiseerd op het gebied van voedselveiligheid. Zo beheert hij dossiers over bestrijdingsmiddelen, E-nummers, chemische voedselveiligheid en zoetstoffen. Peters zal uitleggen hoe Het Voedingscentrum te werk gaat, hoe zij met de tijd mee gaan en wat dit voor de diëtist kan betekenen. 

Op 17 juni geeft Dhr. Dr. Peters een lezing getiteld:

'Evidence Based voorlichting.'

Stephan Peters is te volgen op Twitter via @StephanDenHaag.

Dhr. Wouter de Jong, Pro Active Medicine. 



Wouter de Jong is onze tweede definitieve spreker! Hij zal een lezing geven over de onduidelijkheden over superfoods en zijn onderzoeken hiernaar. De Jong heeft zijn diploma Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool behaald in 2007. Daarnaast specialiseert hij zich in de (top)sport en Orthomoleculaire geneeskunde en natuurlijke voedingsleer. Tevens volgde hij daarbij de opleiding Van Nature en de PNI-1, -2 en 3. Tegenwoordig is hij docent, (gast)spreker, schrijver en werkt hij voor diverse voedingsgerelateerde bedrijven en ondernemingen. De Jong geeft regelmatig lezingen en presentaties en is daarbij een gepassioneerd spreker. Naast het spreken voor volle zalen besteed hij beroepsmatig ook tijd aan het geven van diverse workshops waarbij de deelnemers praktisch aan de slag gaan met de verworven kennis.
Op 17 juni zal de Jong een lezing geven getiteld: 

'Van supermarkt naar superfoodmarkt.'

Website: http://www.pro-active-medicine.nl/ 
                http://www.superfoodme.nl/ 

Mw. Dr. Annet Roodenburg, HAS Hogeschool.




Annet Roodenburg heeft na haar promotie WUR/UU 16 jaar bij Unilever als voedingskundig wetenschapper gewerkt in onderzoek en managementfuncties (waarvan 2 jaar gedetacheerd aan de VU Amsterdam, Gezondheidswetenschappen). Sinds november 2010 is zij Lector Voeding en Gezondheid aan de HAS Hogeschool in Den Bosch waar ze verantwoordelijk is voor de kennisontwikkeling rondom het thema Voeding en Gezondheid. Sinds september 2012 werkt ze full time aan de HAS Hogeschool, waarin de Food sector centraal staat. Belangrijke thema’s van het lectoraat Voeding en Gezondheid zijn: “Wanneer is een voedingsmiddel gezond?” en “Hoe kun je consumenten helpen bij het maken van de gezondere keuzes.” Op 17 juni geeft Annet Roodenburg een lezing getiteld:

'Van productontwikkeling naar gezonde keuze in de toekomst.'

Website: http://www.hashogeschool.nl/lectoraten/voeding-en-gezondheid

Mw. Charlotte Linnebank, Questionmark.


Charlotte Linnebank geeft tijdens het symposium een korte plenaire presentatie over haar bedrijf 'Questionmark'. Als directeur van het bedrijf zet zij zich in voor de duurzaamheid van producten. Niet alleen op milieu gebied, maar ook over volksgezondheid, dierenwelzijn en mensenrechten. De titel van de lezing:

‘De mogelijkheid tot een beter geïnformeerde en bewuste keuze in de supermarkt.’

Om de chaos in de supermarkt te verminderen geeft zij ook een workshop op 17 juni. Voor meer info over Charlotte Linnebank, zie 'Workshopgevers'. 


Dhr. Hans Kraak, Voeding Nu.


Tijdens het symposium komt Hans Kraak niet alleen een workshop geven, maar maakt hij ook tijdens de centrale lezingen in de aula de winnaar van de posterwedstrijd bekend! De derdejaarsstudenten van Voeding en Dietetiek aan de HHS hebben een onderzoek uitgevoerd en de uitgelichte posters over hun onderzoek maken kans op een prijs. De winnaar wordt bepaald door de bezoekers van het symposium, meer wordt hierover ontvangt u op 17 juni. 

Voor meer informatie over Hans Kraak en zijn workshop, zie het kopje 'Workshopgevers'.